Bokkenpootjes, een heerlijke klassieker en daarnaast ook velen malen lekkerder dan die van de supermarkt. Deze bokkenpootjes worden gemaakt van een progresbeslag. Daarna worden ze gevuld met abrikozenjam en afgewerkt met chocolade. Tenminste dit gebeurde vroeger in de bakkerij. Persoonlijk verander ik bij bokkenpootjes de abrikozenjam vaak met een jam van frambozen. Uiteraard kan de jam naar eigen smaak aangepast worden.
Grondstoffen | Gram |
Eiwit | 200 |
Fijne kristalsuiker (schiftsuiker) | 300 |
Drooggemalen – Mengsel | Gram |
Amandelen of amandelschaafsel | 200 |
Kristalsuiker | 150 |
Zetmeel | 30 |
Vanille | 5 |
Overige grondstoffen | Gram |
Frambozenjam |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±10 a 15 minuten
Werkwijze:
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Leg ook een spuitzak met een ronde spuit (7 mm) klaar.
- Maak een progresbeslag zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Vul de spuitzak.
- Spuit de bokkenpootjes. Tip: probeer een mooie rechte streep te zetten van ongeveer 6 cm.
- Direct bestrooien met amandelschaafsel. Tip: gebruik amandelschaafsel dat eventueel al iets gebruneerd is voor een mooier kleurcontrast.
- Het overtollige schaafsel van de plaat af schudden.
- Afbakken in een oven van ca. 170°C.
- Na het afkoelen de helft van de bokkenpootjes omdraaien.
- Met een spuitzak een streepje frambozenjam opbrengen.
- Andere helft van de bokkenpootjes erop leggen.
- Chocolade tableren of imitatiechocolade smelten.
- Beide zijkanten van de bokkenpootjes doorhalen door de chocolade.