Studentenflikken

Het maken van studentenflikken is geen wetenschap. Zeker niet wanneer je bekend bent met het tempereren/tableren van chocolade. In onderstaand recept gaan we je helpen bij het maken van studentenflikken van melkchocolade van Callebaut. Voor onderstaande chocolaatjes zijn wel eerst enkele voorbereidingen getroffen. Namelijk het breken van de hele walnoten en het maken van de gekleurde hazelnoten (roze nootjes met suiker). Wanneer je bepaalde noten nog wilt bruineren is het belangrijk dat dit voorafgaand aan het gehele proces gebeurd. Uiteraard kan ervoor worden gekozen om wat gedroogd fruit te gebruiken. “Normaal” gesproken zitten er ook wat rozijnen op deze studentenflikken. Je kunt dus ook gewoon een zakje studentenhaver aanschaffen en deze gebruiken.

Tip: Uiteraard kan er ook gewoon in de supermarkt een zakje studentenhaver worden aangeschaft! Om wat meer kleur te verkrijgen op bovenstaande studentenflikken hebben wij ervoor gekozen om gebruineerde hazelnoten door gekleurde chocolade te halen en deze  door de kristalsuiker te rollen.

Grondstoffen Gram
Chocolade (Puur, melk of wit) 500
Overige grondstoffen  Gram
Amandelen
Walnoten
Hazelnoten
Pistachenoten
Aanwijzingen:

Werkwijze: handmatig tempereren van chocolade i.c.m. een marmeren werkblad

Werkwijze:

  • Tref alle voorbereidingen zoals het klaarzetten van de noten en eventule vruchten. Noten eventueel een dag eerder bruineren in de oven.
  • Bakplaat klaarzetten met daarop vetdicht papier of plastic (bloemenfolie).
  • Spuitzak met een kleine ronde gladde spuit klaarleggen.
  • Tempereer/tableer de chocoladecouverture naar de juiste temperatuur.
  • Spuit met behulp van de spuitzak kleine ronde bolletjes op het papier of plastic.
  • Dribbel wat met het plaatje, zodat de chocoladecouverture wat zal uitvloeien.
  • Beleg de flikken met studentenflikken met de noten en eventueel met de gedroogde vruchten. Tip: doe telkens 1 of 2 rijtjes met dopjes chocolade spuiten, dribbelen en deze beleggen. Om te voorkomen dat de bovenste rijen al zullen stollen en lastig meer zullen uitvloeien.
  • Koel de studentenflikken.
  • Los de studentenflikken van het papier of het plastic.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here