Gevulde boterkoek

Om de toch al heerlijke normale boterkoek nog lekkerder te maken is het natuurlijk ook erg gemakkelijk om een gevulde boterkoek te maken. Deze boterkoek is gevuld met een heerlijke ambachtelijke banketbakkersspijs en afgewerkt met een aantal amandelen. Je kunt gewoon de receptuur voor boterkoek gebruiken. Het enige wat je even moet doen is wat amandelspijs maken of aanschaffen en deze ietwat afslappen.

Grondstoffen Gram
Boter 220
Basterdsuiker 110
Melissuiker 110
Zout 2
Citroenrasp 15
Ei 35
Patentbloem 250
Overige grondstoffen Gram
Eistrijksel
Spijs 500
Halve amandelen





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze: zelf amandelspijs maken

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Rol het deeg uit op 6 en steek een aantal plakken uit met een doorsnede van 20 cm.
  • Leg de deegplakken in de boterkoekschaaltjes.
  • Verdeel netjes met een spuitzak de spijs over de deegplak (ongeveer 250 gram per boterkoek).
  • De spijs afdekken met een deegplak.
  • Deze strijken met eistrijksel.
  • Leg er een aantal halve amandelen op ter decoratie.
  • Strijk de gevulde boterkoek nogmaals met ei.
  • Bak de gevulde boterkoeken af in de oven.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here