Om de toch al heerlijke normale boterkoek nog lekkerder te maken is het natuurlijk ook erg gemakkelijk om een gevulde boterkoek te maken. Deze boterkoek is gevuld met een heerlijke ambachtelijke banketbakkersspijs en afgewerkt met een aantal amandelen. Je kunt gewoon de receptuur voor boterkoek gebruiken. Het enige wat je even moet doen is wat amandelspijs maken of aanschaffen en deze ietwat afslappen.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 220 |
Basterdsuiker | 110 |
Melissuiker | 110 |
Zout | 2 |
Citroenrasp | 15 |
Ei | 35 |
Patentbloem | 250 |
Overige grondstoffen | Gram |
Eistrijksel | |
Spijs | 500 |
Halve amandelen |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 220° Celsius.
- Baktijd: ±20 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Rol het deeg uit op 6 en steek een aantal plakken uit met een doorsnede van 20 cm.
- Leg de deegplakken in de boterkoekschaaltjes.
- Verdeel netjes met een spuitzak de spijs over de deegplak (ongeveer 250 gram per boterkoek).
- De spijs afdekken met een deegplak.
- Deze strijken met eistrijksel.
- Leg er een aantal halve amandelen op ter decoratie.
- Strijk de gevulde boterkoek nogmaals met ei.
- Bak de gevulde boterkoeken af in de oven.